Α.Φ.  218                                                                                           ΙΟΥΝΙΟΣ  2017                      

Το παρόν έντυπο απευθύνεται αποκλειστικά σε μέλη της Αερολέσχης Χανίων για ενημέρωσή τους. Απαγορεύεται αυστηρά η ανάγνωσή του ή η χρήση των πληροφοριών από τρίτους.

Η Αερολέσχη είναι πλέον στο ΜΑΛΕΜΕ !!!!!!!

Ευτυχώς ξεφύγαμε από τα νύχια της  FRAPORT. Τα αεροπλάνα μας βρίσκονται πλέον σταθμευμένα στο αεροδρόμιο ΜΑΛΕΜΕ επίσημα μέχρι τέλος Ιουλίου.

Αυτό έγινε διότι κατορθώσαμε με αποκλειστικά δικές μας ενέργειες να μπούμε στο ΝΟΤΑΜ των αλεξιπτωτιστών και έτσι να ισχύσει και για εμάς ότι ισχύει και για αυτούς. (παρεπιμπτόντως φροντίσαμε να μπει και το αεροπλάνο SX-ATL της ΑΛ Σούδας).

Μέχρι τότε είμαστε σίγουροι οτι θα βρούμε τρόπο μαζί με  την πολιτεία για την μόνιμη παραμονή μας. Έτσι θα διευθετηθεί και η χωροταξική μελέτη στην οποία θα φαίνεται και η θέση στην οποία θα κατασκευαστεί το απαραίτητο πλέον ΥΠΟΣΤΕΓΟ.

Δείτε το ΝΟΤΑΜ που αναφέρει στα σχετικά και την δικιά μας παρέμβαση για να μπούμε στο ΜΑΛΕΜΕ.

Επίσης μπορείτε να κατεβάσετε :

Αρχείο με τις χρεώσεις FRAPORT και  πίνακα με τηλέφωνα FRAPORT Σούδας

Επιστολή μας για απαλλαγή από τις λεγόμενες ΑΕΡΟΝΑΥΤΙΚΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ

Επιστολή ΠΕ Χανίων που συνηγορεί για την απαλλαγή μας  από τις λεγόμενες ΑΕΡΟΝΑΥΤΙΚΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ

παράδειγμα χρέωσης στην Μύκονο που την επισκέφτηκε ένα τετραθέσιο CESSNA C172 προερχόμενο από Μέγαρα.

Επιστολή μας για ενεργοποίηση α/δ ΜΑΛΕΜΕ

Επιστολή μας για έκδοση ΝΟΤΑΜ χρήσης  α/δ ΜΑΛΕΜΕ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΙ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΥΠΑΜ στο α/δ ΜΑΛΕΜΕ.

Λάβαμε μερος στους ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΥΠΑΜ στο α/δ ΜΑΛΕΜΕ με 3 πληρώματα και πήραμε την 2η και 3η θέση.

 Τα επίσημα αποτελέσματα:

1ος    Αερολέσχη Τάλος      296

2ος    Αερολέσχη Χανίων    312

3ος    Αερολέσχη Χανίων    414

Όπως παρατηρείτε  η διαφορά μεταξύ του 1ου και του 2ου είναι μόλις 16 πόντοι. Αν παρατηρήσετε και το ΒΙΝΤΕΟ του αγώνα στο τελευταίο κομμάτι της προσγείωσης ακριβείας ο κινητήρας ακριβώς πάνω στο ΒΟΧ ..... αύξησε την ισχύ του και έτσι το προσπεράσαμε και χάσαμε την πρώτη θέση.

Κατασκευή ΥΠΟΣΤΕΓΟΥ στο α/δ ΜΑΛΕΜΕ.

Πλέον το υπόστεγο μας είναι  απαραίτητο. Η αλμύρα και οι δυνατοί άνεμοι  θα καταστρέψουν τα αεροπλάνα μας σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ψαρεύοντας στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ...

Σχόλιο απο  HELLAS GA ...

Στις αρχές Μαΐου μετέφερα ένα Cessna 152 από την Αγγλία στα Μέγαρα Σόλο. VFR. 20 ώρες περίπου στον αέρα αλλά ο καιρός ήταν καλός. Τρεις ημέρες πτήσεων και δύο διανυκτερεύσεις.Προσγειώθηκα -για πρώτη φορά- και διανυκτέρευσα στο φιλικό και εξυπηρετικό Βελιγράδι.

EGTC EGLK LFAT EDRJ EDMA LOAV LHSM LYBE LWSK LGTS LGMG. 

Η μόνη δυσάρεστη έκπληξη ήταν τα κόστος προσγείωσης και παραμονής, για μιάμιση περίπου ώρα, στη Θεσσαλονίκη. Έπρεπε να είχα ειδοποιήσει πριν 24 ώρες είπαν οι χάντλερς. Ζουν σε δικό τους κόσμο. Πλησίασα τα 300 ευρώ.

Η ΥΠΑ μου έκανε ramp check δηλαδή έλεγχο εγγράφων του αεροσκάφους και δικά μου. Δεύτερη φορά στη ζωή μου που συμβαίνει αυτό, η πρώτη ήταν στη Μυτιλήνη.

Από τα 265 αεροδρόμια που έχω προσγειωθεί, σε δύο μόνο με έψαξαν και τα δύο ήταν στην Ελλάδα:-)

HANDLING RATES OF HANDLER COMPANIES ACCORDING TO AOPA HELLAS AGREEMENTS. (INCLUDED VAT)
PRICES ONLY TO AOPA MEMBERS.

    GOLDAIR HANDLING.
    BASIC 25 E

    TRANSPORTATION TO/FROM A/F 38 E
    PPR 35 E
    TOTAL 98 E
    NO EXTRA CHARGE FOR WEEKEND AND HOLIDAYS

SKYSERV HANDLING.
BASIC 50 E
TRANSPORTATION TO/FROM A/F 37 E
PPR 44 E
TOTAL 130 E
NO EXTRA CHARGE FOR WEEKEND AND HOLIDAYS

    SWISSPORT HANDLING
    WEEK DAYS WEEKENDS
    BASIC 25 E 30 E
    TRANSPORTATION TO/FROM A/F FREE FREE
    PPR NOT MENTIONED
    TOTAL 25 E 30 E

ALL CHARGE AN EXTRA 10%-12% ON TOP OF FRAPORT'S LANDING FEE WHEN PAID BY HANDLERS TO FRAPORT.

FRAPORT CHARGES (INCLUDED VAT)
LANDING FEE 62 E
PARKING FEE / DAY /TON 1.4 E
PASSENGER FEE 15 E
SECURITY FEE / PASSENGER 1.8 E
TOTAL 80.2 E

AOPA GREECE

ΠΡΩΤΗ ΕΠΑΦΗ FRAPORT ΜΕ ΑΟΡΑ HELLAS ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
Στις 26/5/2017 η AOPA Hellas είχε συνάντηση με την διοίκηση της FRAPORT Greece (www.fraport-greece.com).
Ήταν το αποτέλεσμα μιας προσπάθειας που ξεκίνησε αρχές Μαΐου από την AOPA μόλις ξεκαθάρισε η νέα πραγματικότητα της Γενικής Αεροπορίας (ΓΑ) με τα αεροδρόμια Fraport.
Από πλευράς AOPA τη συνάντηση και το εγχείρημα ανέλαβαν οι Ανδρέας Γουγάς & Κυπριανός Μπίρης.
Από πλευράς FRAPORT συμμετείχαν οι:
Ian Matheson, Chief Operating Officer (COO)
Ilias Maragakis, Head of Safety & Performance
George Vilos, Executive Director of Commercial & Business Development
Evy Kyttari, Legal Department
Στη δίωρη συνάντηση συζητήθηκαν πολλά προβλήματα που είχαν και έχουν να αντιμετωπίσουν και οι δυο πλευρές.
Προς το παρόν, με μια ματιά, μπορούμε να καταθέσουμε τα παρακάτω:
Η συνάντηση είχε βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες επιτυχίες για την AOPA αλλά και σημεία στα οποία η FRAPORT ήταν "άκαμπτη".
Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη και στο μέλλον θα επανέλθουμε με περισσότερη ενημέρωση αλλά τα πρώτα σημαντικά βήματα έγιναν και για αυτά μπορούμε να σας ενημερώσουμε σήμερα.
Τα θετικά:
1) Η Fraport θα βρει τρόπο άμεσα η διαχείριση του PPR να μη γίνεται πλέον αποκλειστικά μέσω Handler αλλά από τον χειριστή του αεροσκάφους ώστε να γλιτώνουμε την ανάλογη χρέωση του Handler.
2) Η Fraport θα βρει τρόπο άμεσα να μπορούμε να προκαταβάλουμε το Landing Fee της Fraport μέσω e-banking ώστε να μην πηγαίνει μέσω Handler και να γλιτώνουμε την ανάλογη χρέωση του Handler (Disbursement Fee).
3) Η Fraport θα ορίσει άμεσα ένα "Working Group" με εκπρόσωπους της διοίκησής της το οποίο θα είναι το εντεταλμένο τους σημείο επαφής με την AOPA για μελλοντικές συχνές συναντήσεις. Σκοπός του είναι να συνεχίσει η απευθείας επικοινωνία AOPA & Fraport για όσα προβλήματα προκύπτουν και από τις δύο πλευρές και μπορούν να λυθούν.
Τα αρνητικά:
1) Προς το παρόν η Fraport δεν κάνει συζήτηση για μείωση του Landing Fee της (50+ΦΠΑ)
2) Η Fraport δεν δεσμεύτηκε για προνόμια των based operators στα αεροδρόμιά της. Θα επανεξεταστεί το θέμα ανά περίπτωση (αεροδρόμιο) στις επαφές με το Working Group στο μέλλον.
 
 
8,33
Μεγάλη καθυστέρηση υπάρχει στο πρόγραμμα των ασυρμάτων 8,33 ΚΗΖ  Καθυστέρηση που απειλεί την ομαλή λειτουργία του προγράμματος. Στην Ελλάδα έχουν δηλώσει μέχρι τώρα 35 αεροσκάφη από τα 440 που υπάρχουν (με βάση τον πίνακα που υπάρχει στην ιστοσελίδα της ΥΠΑ και αναφέρεται στο έτος 2013)
              Το πρόβλημα που δημιουργείται ξεκινά από το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αποφασίσει περίπου στο τέλος του Ιουνίου (δηλ περίπου σε 30 ημέρες από σήμερα) το ποσό των χρημάτων που θα εκταμιεύσει για το πρόγραμμα αυτό. Βεβαίως οι ενδιαφερόμενοι θα πάρουν τα χρήματα στα χέρια τους μετά τον Σεπτέμβριο. Η απόφαση όμως για το συνολικό ποσό θα οριστικοποιηθεί στο τέλος Ιουνίου.
              Αν μόνο λίγα αεροπλάνα έχουν κάνει αίτηση, τα χρήματα που θα διαθέσει η Ευρώπη θα είναι πολύ λίγα. Οι καθυστερημένοι απλά δεν θα χρηματοδοτηθούν. Πρέπει ΟΛΟΙ και μάλιστα ΑΜΕΣΑ να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα. Για τον λόγο αυτό η ΑΟΡΑ καλεί όλους όσους θα διαβάσουν τις γραμμές αυτές να ενημερώσουν γνωστούς και φίλους, που έχουν αεροπλάνα ή ΥΠΑΜ να ενημερωθούν και να αποφασίσουν. Επαναλαμβάνουμε ότι δεν απαιτείται  να είναι μέλη της ΑΟΡΑ. Ακόμη, δεν είναι υποχρεωτική η συμμετοχή στο πρόγραμμα. Όμως θα χρηματοδοτηθούν μόνον όσοι κάνουν αίτηση. Η υποβολή της αίτησης είναι δωρεάν
              Η δήλωση συμμετοχής γίνεται στην ιστοσελίδα www.833.IAOPA.eu Στην ίδια ιστοσελίδα θα βρείτε όλες τις πληροφορίες για το πρόγραμμα.
              Είναι χρήσιμο, όσοι ενδιαφέρονται να ενημερώνουν επίσης και την ΑΟΡΑ Ελλάς για να μπορούμε να τους πληροφορούμε για όλες τις εξελίξεις που θα προκύψουν. Για να ενημερωθεί η ΑΟΡΑ Ελλάς αρκεί ένα e-mail με το νηολόγιο, τον τύπο του αφους, όνομα προσώπου για επαφή, τηλέφωνο και e-mail  Λέμε πάλι ότι δεν χρειάζεται να είστε μέλος της ΑΟΡΑ Ελλάς
Όσα αεροσκάφη δεν έχουν ασυρμάτους 8,33 KHz την 1η Ιανουαρίου 2018 θα πρέπει (με την σημερινή νομοθεσία), να καθηλωθούν.
 
6th Kavala Air Sea Show » & Pageo Flying Day – 2017 Γενική Περιγραφή
              H διεθνής διοργάνωση «6th Kavala Air/Sea Show», προγραμματίζεται να διεξαχθεί το τριήμερο 30 Ιουνίου – 02 Ιουλίου 2017. Ένα ετήσιο θέαμα αεροπορικών και ναυτικών επιδείξεων κάθε κατηγορίας, δωρεάν στο κοινό, εμπρός από το παραλιακό μέτωπο της Καβάλας με κέντρο το λιμάνι «Απόστολος Παύλος». Σε ένα «φυσικό θέατρο» που δημιουργεί το ανάγλυφο της περιοχής, ο Ουρανός και η Θάλασσα μέχρι το νησί της Θάσου.
              Μοναδική και πρωτοπόρος εμπειρία σε όλη τη Χώρα που μοιραζόμαστε κάθε χρόνο με τους δεκάδες χιλιάδες θεατές, Έλληνες και ξένους, αλλά και παραθεριστές για τις καλοκαιρινές διακοπές σε όλη την περιοχή, στην πλούσια σε φυσικό και πολιτιστικό απόθεμα φιλόξενη αγκαλιά της Μακεδονικής γης.
              Ο θεσμός ξεκίνησε το 2011 με τον Δήμο Καβάλας, την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης / ΠΕ Καβάλας ως επικεφαλείς της Οργανωτικής Επιτροπής και μέλη τον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, τη «Δημωφέλεια», τον Σύνδεσμό Ξενοδόχων και την AOPA Hellas.
              Η διοργάνωση έχει άμεση συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το Yπουργείο Ναυτιλίας, το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας και τους Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, τον Κρατικό Αερολιμένα Καβάλας καθώς και πλήθος αρμόδιων Κρατικών Υπηρεσιών, Σωμάτων Ασφάλειας και φορέων. Με αποκλειστικό και εγκεκριμένο από την ΥΠΑ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ AirShow στη Χώρα, συγχρονίζεται και ακολουθεί πρότυπα και εμπειρίες ως μέλος του European Air Show Council (EUAC). Αναγνωρίζεται παράλληλα και ως καινοτόμος θεσμός πολιτιστικής και τουριστικής προβολής για την ανάπτυξη της περιοχής μας, γεγονός που οδηγεί στο γεγονός να «Τελεί υπό την Αιγίδα» του Υπουργείου Τουρισμού και να υποστηρίζεται από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού.
              Οι αεροπορικές και ναυτικές επιδείξεις προβάλλουν και προάγουν την ανθρώπινη δυνατότητα και τόλμη αλλά και τα όρια της αεροναυτικής τεχνολογίας, προκαλούν συγκίνηση και θαυμασμό στους θεατές, διευρύνουν την φαντασία των μικρών παιδιών. Το πλήθος των παράλληλων δράσεων όπως της παιδικής ζώνης στο δημοτικό πάρκο Φαλήρου, συναυλιών, διαγωνισμών, και εκθέσεων, μαζί με τις δεκάδες Café / bar και εστιατόρια, Luna Park κ.α που προσφέρει μια σύγχρονη πόλη, ψυχαγωγούν το κοινό κάθε ηλικίας όλες τις ώρες του 24ώρου.
              Όλοι οι ανωτέρω παράγοντες καταστούν τη διοργάνωση μια εξαιρετική ευκαιρία προβολής και προώθησης μεγάλης ποικιλίας προϊόντων και υπηρεσιών και πέραν του αεροπορικού και ναυτικού τομέα, η οποία αφορά και τον επιχειρηματικό τομέα. Στις επόμενες σελίδες αποτυπώνονται τα κύρια στοιχεία του δυναμικού της διοργάνωσης μας και των επιλογών ΧΟΡΗΓΙΚΗΣ υποστήριξης και συνεργασίας.
              Τέλος και σε πλήρη συνεργασία με τον Δήμο Παγγαίου προγραμματίζουμε περιορισμένες αεροπορικές επιδείξεις στον κόλπο της Περάμου (μόλις 18 Κμ δυτικά της Καβάλας ) την Κυριακή 12:00 – 13:00 (με δοκιμαστικές την προηγούμενη ημέρα)
              Λεπτομερές Πληροφοριακό Υλικό μέσα από το Official Web Site www.kavala-airshow.com & Face Book https://www.facebook.com/kavala.airshow/
              Παναγιώτης Ι. Γεωργιάδης Σμήναρχος (Ι) ε.α Πολεμική Αεροπορία
              Οργανωτικός και Επιχειρησιακός Διευθυντής

Ο  τραπεζικός μας λογαριασμός στο όνομα «ΑΕΡΟΛΕΣΧΗ ΧΑΝΙΩΝ».

   Όσοι θέλετε να καταθέσετε χρήματα θα χρησιμοποιείτε τον λογαριασμό με τα  παρακάτω στοιχεία:

    Τράπεζα EUROBANK

    ΟΝΟΜΑ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: ΑΕΡΟΛΕΣΧΗ ΧΑΝΙΩΝ
    Αριθμός λογαριασμού:  0026.0287.45.0201145764
    ΒΙ
C: EFGBGRAA    η    ERBKGRAAXXX
   
IBAN: GR
5402602870000450201145764

    Όταν θα καταθέτετε χρήματα να φροντίζετε να αναγράφεται το όνομα σας για να σας αναγνωρίζουμε μέσα από το e-banking.